L'Audiència Nacional admet Nóos i l'exsoci d'Urdangarin com a acusació popular en el cas contra Ausbanc i Manos Limpias

Diego Torres i la seva dona, Ana Maria Tejeiro, passen d'acusats en el "cas Nóos" a acusadors en la causa contra Ausbanc i Manos Limpias

RedaccióActualitzat

El jutge Santiago Pedraz, que instrueix el judici contra Luis Pineda i Miguel Bernad, ha acceptat que Torres, Tejeiro i l'Institut Nóos es personin com a acusació popular en aquest suposat cas d'extorsió. Els investigadors havien detectat pressions de Manos Limpias en el "cas Nóos"; però en canvi el jutge no permet a Torres i la seva dona personar-se com a acusació particular, perquè no hi ha cap acusació contra el sindicat i només s'investiga el seu president. La paradoxa és que Podem, que també havia demanat personar-se com a acusació popular, tindrà la representació de totes les acusacions populars, on també hi ha l'Associació Pro Justicia Seglo XXI i altres particulars. És a dir, que un lletrat de la formació política acabarà defensant els interessos de Diego Torres en aquest cas.

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va atendre la petició de la fiscalia i va ordenar presó incondicional i sense fiança per als presidents de Manos Limpias i Ausbanc, Miguel Bernad i Luis Pineda, el 19 d'abril. Se'ls acusava d'extorsió a bancs i a particulars a canvi de retirar demandes. A Bernad li imputen els delictes d'extorsió, amenaces i pertinença a organització criminal. A Pineda, els mateixos i, a més, els d'estafa, administració deslleial i frau de les subvencions.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut