La protesta va deixar aeroports inoperatius o col·lapsats arreu de l'Estat. (Foto: Reuters)
La protesta va deixar aeroports inoperatius o col·lapsats arreu de l'Estat. (Foto: Reuters)
Madrid

L'Audiència eximeix Aena de pagar pel caos aeri durant el Pont de la Puríssima del 2010

La sentència exclou de responsabilitat l'organisme estatal que gestiona els aeroports perquè considera que va tancar l'espai aeri per força major i davant d'una situació imprevisible i insuperable a curt i mitjà termini.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol no haurà de pagar indemnitzacions als afectats pel tancament de l'espai aeri durant el pont de la Puríssima del 2010 a causa de la vaga dels controladors aeris. Una sentència de l'Audiència Nacional espanyola considera que la mesura, que va comportar el caos als aeroports, es va prendre per força major, ja que el Ministeri de Foment havia de fer front a una situació imprevisible, greu i insuperable a curt i mitjà termini.

D'aquesta manera, el tribunal exclou la responsabilitat d'Aena, l'organisme de l'Estat que gestiona els aeroports, perquè va actuar per protegir la seguretat aèria i la integritat dels passatgers, que són els que reclamen les indemnitzacions.

Aquesta és la primera sentència de l'Audiència Nacional sobre els efectes de la vaga de controladors aeris dels dies 3, 4 i 5 de desembre del 2010, però segons fonts judicials encara ha de resoldre unes 7.000 reclamacions al Ministeri de Foment d'agències de viatges, operadors i particulars, que es tancaran, probablement, seguint el mateix criteri.
Anar al contingut