Navarra

L'Audiència de Navarra eximeix un propietari a continuar pagant la hipoteca un cop embargat el pis

L'Audiència de Navarra ha emès una sentència pionera segons la qual el fet de tornar el pis al banc ja liquida el préstec que el propietari tenia pendent amb l'entitat. La sentència, emesa en segona instància, dóna la raó al ciutadà i l'exonera de continuar pagant la hipoteca després que el banc s'hagi quedat l'immoble per embargament.

Actualitzat
"El valor de la finca, tot i el resultat de la subhasta, és suficient per cobrir el principal del deute reclamat." Amb aquestes paraules, l'Audiència de Navarra dóna la raó a un jutge, que en primera instància, ja va decidir a favor del propietari d'un pis a qui, el banc, després d'embargar-li el pis, li va continuar exigint el pagament de la hipoteca.

El banc, el BBVA, que recorrerà contra la decisió de l'Audiència, al·lega que tot i quedar-se el pis, el valor havia baixat respecte al preu a què es va taxar en el moment de concedir la hipoteca.

Aquesta pràctica bancària, totalment legal, suposa una gran maldecap per a 18.000 famílies catalanes. Aquests afectats catalans miren ara d'utilitzar les mateixes escletxes legals.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut