Atac al centre cultural Blanquerna
Atac al centre cultural Blanquerna
Madrid

L'Audiència de Madrid condemna a penes d'entre sis i vuit mesos els ultres que van assaltar Blanquerna

El fiscal demanava més de 2 anys de presó i la Generalitat, 17

RedaccióActualitzat

L' Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a penes d'entre sis i vuit mesos de presó 14 dels 15 ultres que van assaltar el centre cultural Blanquerna de Madrid durant la Diada de Catalunya del 2013. En la sentència, el jutjat redueix considerablement les penes que demanava la Fiscalia per als processats d'entre dos i cinc anys i mig de presó. La Generalitat, per la seva banda, demanava fins a 17 anys de presó per als assaltants.

Els magistrats imposen la pena més alta de vuit mesos de presó al principal acusat per un delicte de desordres públics i multa de 2.400 euros per un delicte de danys, però l'absol d'un delicte d'atemptat per suposadament agredir l'aleshores delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch. Al jove que va empènyer el diputat d'Unió Josep Sánchez Llibre, se'l condemna a set mesos de presó i a una multa de 4.800 euros per un delicte de danys i 100 euros més per maltractament d'obra.

Els jutges consideren que no està acreditat que els assaltants coneguessin la identitat de Sánchez Llibre ni de Josep Maria Bosch.

Anar al contingut