L'accident va causar 80 morts i més d'un centenar de ferits (Reuters)
L'accident va causar 80 morts i més d'un centenar de ferits (Reuters)
La Corunya

L'Audiència de la Corunya reobre la instrucció per l'accident de l'Alvia de Santiago

El jutjat de Santiago de Compostel·la ha "d'aclarir diversos extrems" sobre la seguretat en la via d'aquell accident de tren de fa gairebé tres anys, que va causar la mort de 80 persones

RedaccióActualitzat

L'Audiència de la Corunya ha ordenat reobrir la instrucció que investiga les causes de l'accident del tren Alvia que va causar 80 morts i més d'un centenar de ferits el 24 de juliol del 2013, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia. La sala conclou que el jutjat d'instrucció número tres de Santiago de Compostel·la ha de seguir investigant per "aclarir diversos extrems" exposats a les proves pericials, que incidien en deficiències de seguretat en la via.

Francisco José Garzón Amo, el conductor del tren que va descarrilar a Santiago de Compostel·la, és l'únic imputat. L'Audiència de la Corunya va deixar sense efecte la imputació del jutge a una dotzena d'exalts càrrecs d'Adif perquè va considerar que la falta d'un sistema de control de la velocitat dels trens no constitueix cap delicte. El Ministeri Fiscal demana quatre anys de presó per al maquinista, a qui considera autor de 80 delictes d'homicidi per imprudència greu professional i de 144 delictes de lesions als ferits.

Anar al contingut