Els dos germans durant el judici aquest dilluns a l'Audiència de Girona
Els dos germans durant el judici aquest dilluns a l'Audiència de Girona
Girona

L'Audiència de Girona jutja els germans que van robar i atropellar mortalment una dona a Figueres

La fiscalia, que els imputa quatre delictes, demana 21 anys i mig de presó i una indemnització de més de 180.000 euros per a cadascun

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns l'Audiència de Girona jutja dos germans de Figueres acusats de la mort d'una dona francesa a Figueres. El crim va tenir lloc el juny del 2013, quan la dona es trobava en un pàrquing d'un centre comercial proper a la C-260 canviant una roda punxada. Els acusats van estirar-li la bossa de mà aprofitant que la víctima estava d'esquena i després van atropellar-la mortalment.

Els dos germans van fugir i van cremar el cotxe on anaven, un tot terreny, que havia estat robat prèviament a Empuriabrava. Després van amagar-se al barri de Sant Joan de Figueres, on residien. Els Mossos d'Esquadra els van detenir a primera hora del matí del 21 de juny a casa d'una germana seva, a qui van demanar que els ocultés.

La fiscalia demana fins a 21 anys i mig de presó i més de 180.000 euros d'indemnització per a cadascun dels acusats. Al mateix temps, també subratlla que els processats eren "conscients" que la dona es trobava en una situació de "vulnerabilitat" perquè estava distreta i es trobava d'esquena al vehicle.

Està previst que el judici s'allargui fins dijous. Els acusats són els primers a declarar i després és el torn dels testimonis, un total de deu, amb la identitat protegida per evitar que es puguin prendre represàlies contra ells. Finalment, declararan policies, investigadors i forenses.

La fiscalia els imputa quatre delictes, alguns dels quals amb l'agreujant de reincidència. A més d'un homicidi dolorós, també se'ls acusa de robatori d'ús de vehicle amb motor, robatori amb violència i danys per incendi.

La defensa d'un dels acusats sol·licita 2 anys de presó, mentre que el de l'altre en demana l'absolució.

Anar al contingut