La defensa de Pere Puig va acceptar 4 càrrecs d'assassinat.
La defensa de Pere Puig va acceptar 4 càrrecs d'assassinat.
Girona

L'Audiència de Girona condemna a 60 anys l'assassí múltiple d'Olot

L'assassí múltiple d'Olot ha estat condemnat a 60 anys de presó. L'Audiència de Girona ha imposat aquesta pena a Pere Puig pels quatre assassinats comesos a Olot ara fa un any. Amb tot, no n'haurà de complir més de 25. El jutge ha considerat que Pere Puig, que durant el judici va confessar ser l'autor dels quatre assassinats pels quals se'l jutjava, no tenia les facultats alterades.

RedaccióActualitzat
D'aquesta manera, la sentència ha seguit els arguments del jurat popular, que ja va trobar-lo culpable pel tiroteig mortal del desembre de l'any passat, que va acabar amb quatre persones mortes.

A més, Pere Puig també haurà de pagar 600.000 euros a les famílies de les víctimes.

El jurat ja va fallar que Pere Puig no tenia cap alteració psíquica i que va actuar amb intencionalitat contra les quatre víctimes.

Prèviament, durant el judici, els pèrits psicològics i psiquiàtrics van concloure que l'assassí d'Olot no tenia cap malaltia mental, sinó que era "maligne", que fabulava, i que pensava que tenia el "do de llegir la ment de les persones que li volien fer mal".

El mateix Pere Puig va confessar als agents que havia planificat els crims feia temps i que havia decidit que havia de matar les víctimes perquè "m'atabalaven".

Per la seva banda, la fiscalia havia demanat 80 anys de presó per a l'autor confés del quàdruple assassinat d'Olot.

Pere Puig, de 57 anys, va entrar en un bar als afores d'Olot el 15 de desembre de l'any passat armat amb una escopeta de caça i va matar a trets un constructor i el seu fill, per als quals havia treballat. Després, va anar amb cotxe fins al centre d'Olot i va matar el subdirector i una treballadora d'una oficina de la CAM, la Caixa d'Estalvis del Mediterrani.
Anar al contingut