Presó de Quatre Camins
Presó de Quatre Camins
Barcelona

L'Audiència de Barcelona obliga el jutge a investigar la mort d'un intern, fa dos anys, a la presó de Quatre Camins

L'autòpsia va determinar que havia mort ofegat, possiblement per una reacció adversa a substàncies tòxiques, i la família sosté que el van enverinar perquè estava pendent de declarar en un judici

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona obliga un jutge de Granollers, al Vallès Oriental, a investigar la mort d'un intern fa dos anys a la presó de Quatre Camins.

L'alt tribunal considera que el jutge va arxivar el cas de manera prematura, sense aclarir les circumstàncies de la mort ni prendre cap declaració.

El 24 de novembre del 2014, els funcionaris de la presó de Quatre Camins van trobar mort a la seva cel·la Javier López, de 27 anys. L'autòpsia va determinar que havia mort ofegat, possiblement per una reacció adversa a substàncies tòxiques. La família sosté que el van enverinar perquè estava pendent de declarar en un judici i el seu testimoni podia ser incriminatori. Així ho ha explicat a Catalunya Ràdio el seu pare, Blas López:

"Dintre d'Institucions penitenciàries, si estàs allà, és perquè estigui resguardat i perquè surti viu igual que va entrar. Doncs alguna cosa que li van tirar, alguna cosa... Jo crec que el van enverinar".

Per l'advocat de la família, Albert Bertran, la clau es troba en els medicaments i drogues que hi havia a la cel·la de la víctima i que la presó no ha lliurat ni als Mossos ni al jutjat:

"Tot el cavall de batalla és si aquestes restes són d'una ingesta immediatament anterior en el moment d'aquest fatal episodi o si són restes de dies anteriors. El consum d'estupefaents o de substàncies tòxiques dintre d'un centre penitenciari també és una cosa a tenir molt en compte. Per què arriben aquestes substàncies als interns?".

Ara, l'Audiència obliga el jutjat no només a reobrir el cas, sinó també a prendre declaració al company de cel·la de la víctima i al funcionari que va traslladar l'intern a la infermeria.

Anar al contingut