Jordi Cañas, en una imatge d'arxiu durant una sessió al Parlament
Jordi Cañas, en una imatge d'arxiu durant una sessió al Parlament
Barcelona

L'Audiència de Barcelona confirma la imputació de Jordi Cañas per frau fiscal

L'exdiputat de Ciutadans queda a les portes de ser jutjat per la seva presumpta relació amb un frau fiscal de 429.203 euros en un entramat societari dirigit pel seu excunyat

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha confirmat aquest dimecres la imputació de l'exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas per un suposat delicte contra la Hisenda pública, la qual cosa el situa a les portes de ser jutjat per la seva presumpta relació amb un frau fiscal de 429.203 euros en un entramat societari dirigit pel seu excunyat.

En la interlocutòria, la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona rebutja arxivar la causa contra Cañas, com havia sol·licitat l'exdiputat, i confirma la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona, que donava per tancada la investigació i acusava Cañas, al costat de deu persones més, de col·laborar amb l'entramat empresarial fraudulent. El jutjat creu que hi ha indicis que Cañas va intervenir en una trama dissenyada per una estructura d'empreses per eludir el pagament d'impostos mitjançant factures falses a les societats vinculades.

Concretament, la implicació de l'exdiputat de Ciutadans en l'entramat deriva d'una factura de 100.050 euros que l'empresa del seu excunyat Inma & Marc Habitatges, S. L., va emetre al febrer de 2005 a la societat administrada per Cañas, amb el concepte de "serveis de col·laboració en la prestació de serveis generals", uns serveis que l'Audiència considera inexistents.

Anar al contingut