Sala de l'Audiència de Barcelona (arxiu)
Sala de l'Audiència de Barcelona (arxiu)
Barcelona

L'Audiència de Barcelona condemna a dos anys i mig de presó una dona de 80 anys per ofegar el seu marit

La sentència remarca que la condemnada no tenia intenció de matar l'home, sinó de cridar-li l'atenció. Tot i que el tribunal popular no ha apreciat anomalia psíquica permanent en la dona, se la condemna a seguir tractament mèdic durant 4 anys i a pagar una indemnització de 85.000 euros al seu fill per la pèrdua del pare.

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a dos anys i mig de presó una dona de 80 anys que va ofegar el seu marit quan li va estrènyer el pitet davantal que portava. L'home va caure a terra i la dona va continuar mantenint la pressió com un acte reflex. La sentència remarca que la condemnada no tenia intenció de matar l'home, sinó de cridar-li l'atenció.

L'advocat de la dona, José Luis Numba, ha explicat a Catalunya Ràdio que l'home durant anys la va maltractar psicològicament i fins i tot la va agredir físicament i aquell dia la dona va explotar. "L'home era dependent i tenia Alzheimer". La dona "no tenia cap ajuda de ningú i va ser una reacció com a conseqüència de la pressió".

Tot i que el tribunal popular no ha apreciat anomalia psíquica permanent en la dona, se la condemna a seguir tractament mèdic durant 4 anys.
Tenint en compte l'edat i les circumstàncies del cas, el magistrat ja remarca que, quan la sentència sigui ferma, demanarà que s'indulti la dona parcialment, de manera que no hagi d'ingressar a la presó. La condemnada també haurà d'indemnitzar el seu fill amb 85.000 euros per la pèrdua del pare i el dany moral que això li ha provocat.

Anar al contingut