Barcelona

L'Audiència de Barcelona absol els mossos acusats de disparar la pilota de goma que va ferir Ester Quintana

L'Audiència no ha considerat provat que l'escopeter i el subinspector dels Mossos acusats fossin responsables de les ferides que Quintana va patir a l'ull

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha absolt els dos mossos d'esquadra acusats d'haver disparat una pilota de goma contra Ester Quintana. El tribunal no ha considerat provat que l'escopeter i el subinspector dels Mossos acusats fossin responsables de les ferides que Quintana va patir a l'ull.

En aquells incidents, durant una manifestació per la vaga general del 14 de novembre de 2012, Quintana va perdre un ull.

Què va causar les lesions?

La sentència, d'unes 25 pàgines, s'ha fet pública pocs minuts després de les 11 del matí. La mateixa Ester Quintana l'ha anat a recollir en persona i a la sortida ha dit que no s'ha fet justícia, ha parlat de frustració i ha acusat els Mossos d'encobriment i de no haver aportat proves per aclarir els fets.

En el text, l'Audiència no considera provat que les lesions de Quintana fossin causades necessàriament per una pilota de goma. Argumenta que podria tractar-se també d'una bala de foam. A més, assegura que no es pot determinar l'autoria del tret.

"Acceptant que una de les detonacions correspon a l'arma de l'acusat Llorenç Benjumea, resulta impossible determinar qui va efectuar l'altre tret que apareix reflectit en la gravació efectuada per la reportera de 'Graciamon' i tampoc podem fer cap afirmació concloent sobre quin dels dos trets o detonacions ha estat la que va ocasionar les lesions de la víctima."

 

La sentència apunta que si s'hagués iniciat una investigació després dels fets, s'hauria pogut tenir més informació:

"Possiblement, si la investigació s'hagués iniciat donant per bona (encara que només fos de forma provsional) la versió dels fets que donava la víctima, aquesta hauria pogut donar uns resultats més fuctífers i s'hauria obtingut més informació sobre el que realment va passar."

 

Sobre els mossos acusats, la resolució diu que "sabien que estaven incomplint els protocols establerts per a la utilització de les esmentades armes i no podien desconèixer que les instruccions establertes en els esmentats protocols precisament tenen per objectiu evitar successos tan lamentables com el present".

 

Quintana ha anunciat que es plantejarà si presenta un recurs a la decisió de l'Audiència.

Els dos mossos s'enfrontaven a una pena de fins a 9 anys de presó. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut