Imatge d'arxiu del ministre, en la inauguració d'un complex policial
Imatge d'arxiu del ministre, en la inauguració d'un complex policial
Madrid

L'Audiència avala la Medalla al Mèrit Policial que el ministre de l'Interior va concedir a una Mare de Déu

Jorge Fernández Díaz va concedir la distinció de la Medalla d'Or al Mèrit Policial a la Mare de Déu Maria Santíssima de l'Amor

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional avala la distinció de la Medalla d'Or al Mèrit Policial que el ministre de l'interior, Jorge Fernández Díaz, va concedir a la Verge Maria Santíssima de l'Amor, després d'un recurs presentat per l'Associació Europa Laica.

Per tres vots a favor i dos en contra, els magistrats consideren que la medalla es va entregar a la Confraria de la Verge de l'Amor de Màlaga per la gran col·laboració que té amb la policia espanyola per Setmana Santa. El col·lectiu que va presentar el recurs va qualificar la concessió d'"irracional i arbitrària" i argumentava que Interior pretenia concedir una distinció a una figura religiosa que no és una persona i que, per tant, no té entitat jurídica pròpia.

Segons la normativa, els requisits per a la concessió de la medalla són la mort en acte de servei o patir mutilacions o ferides greus, així com "dirigir o realitzar algun servei de transcendental importància que suposi el prestigi de la corporació i en què es posin de manifest excepcionals qualitats de patriotisme, lleialtat o abnegació".

Segons l'ordre ministerial, la confraria d'aquesta Mare de Déu comparteix amb la policia "valors com la dedicació, la solidaritat i el sacrifici". A més, hi "manté una estreta col·laboració, principalment en actes celebrats durant la Setmana Santa".

Els tres magistrats, que han format majoria, argumenten que la confraria és, doncs, "la destinatària de la distinció" i que aquest col·lectiu és una "persona jurídica".

 

 

 

Anar al contingut