Barcelona

L'aturada del metro d'aquest matí torna a provocar aglomeracions

Al vespre tornarà a haver-hi aturades, entre dos quarts de nou i dos quarts d'onze

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts es repeteixen les vagues parcials al metro de Barcelona. A les quatre de la tarda ha començat una nova tongada de serveis mínims, amb la circulació d'un 40% dels combois, que durarà fins a les sis.

La primera de les tres aturades s'ha fet entre les 7 i les 9. Com ja va passar aquest dilluns, a les estacions de La Sagrera i Sagrada Família hi ha hagut aglomeracions de passatgers i s'ha hagut de regular l'accés dels usuaris a les andanes, enmig d'un fort desplegament de seguretat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) calcula que hi ha hagut un 30% menys d'usuaris que un dia normal. Els serveis mínims han cobert el 40% dels combois. L'ajuntament i TMB els consideren insuficients. Al vespre tornarà a haver-hi una nova tongada de serveis mínims, des de dos quarts de 9 fins a dos quarts d'11.

Aquest dilluns a la nit van circular el 20% dels combois i alguns passatgers es van haver d'esperar fins a 44 minuts que passés un metro. Els usuaris afectats estaven molt molestos. La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha criticat aquests serveis mínims, que considera insuficients per absorbir els usuaris del metro. Segons Vidal, això fa que s'hagi de regular l'accés a algunes de les estacions més concorregudes. La presidenta de TMB ha dit als treballadors del metro que el problema se soluciona seient en una taula i arribant a un acord, tal com es va fer amb els autobusos. Fins a les deu de la nit d'aquest dilluns, el metro havia registrat un descens de viatgers del 19%.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut