Nova York

L'atur baixa en 75.000 persones al maig als Estats Units, molt menys del que preveien els analistes

L'atur als Estats Units va baixar en 75.000 persones durant el mes de maig, segons les dades que ha fet públiques el Departament de Treball nord-americà. Es tracta d'una xifra força inferior a la prevista pels analistes, que situaven el descens en 175.000 persones. Malgrat que constitueix el menor increment de l'ocupació registrat des del desastre de l'huracà "Katrina", l'octubre de l'any passat, la taxa d'atur s'ha reduït d'una dècima, fins a situar-se en el 4,6% de la població activa, el percentatge més baix dels darrers cinc anys.

Actualitzat

La dada ha estat ben acollida pels mercats borsaris, que consideren que suposarà un endarreriment en les intencions de la Reserva Federal de pujar els tipus d'interès. En l'última reunió, l'organisme va aprovar un increment d'un quart de punt en el preu del diner, el setzè des del mes de juny del 2004. A més, es deixava la porta oberta a futurs increments de les taxes de fins a mig punt percentual.

Ara, amb les dades de l'atur del mes de maig a la mà, els analistes creuen que baixen considerablement les possibilitats que la Reserva Federal decreti un nou increment dels tipus d'interès en la pròxima reunió, fixada pel 29 de juny. La raó seria que l'activitat econòmica no creix de forma tan forta com es pensava i, per tant, les autoritats monetàries compten amb menys pressió a l'hora de decretar un nou increment del preu del diner.

Malgrat la nota positiva aportada per les dades d'ocupació, l'increment del preu del cru i la presa de beneficis fa que els mercats borsaris es moguin amb una certa incertesa.

Anar al contingut