Barcelona

L'atur baixa en 15.000 persones a Catalunya en el segon millor maig des de l'inici de la crisi

La reducció s'explica per la contractació de cara als mesos d'estiu. L'atur ha baixat en 15.000 persones a Catalunya, un 2,3% si es compara amb l'abril. Des de l'inici de la crisi, el 2008, només el 2010 va superar aquesta dada. El nombre total d'aturats a Catalunya és ara de 642.000 persones. En el conjunt de l'Estat el descens és de més de 98.000 persones i ara hi ha gairebé 4,9 milions d'aturats registrats segons el Ministeri d'Ocupació.

RedaccióActualitzat
La creació d'ocupació és habitual al maig per la proximitat de l'estiu i l'inici de la temporada turística. Aquest mes de maig no ha estat una excepció. L'atur ha baixat en gairebé 15.000 persones a Catalunya i ara hi ha 642.000 aturats registrats, segons dades del Ministeri d'Ocupació. En el conjunt de l'Estat la davallada ha estat de més de 98.000 persones, xifra que suposa que ara són 4.891.000 les persones en situació d'atur a l'Estat.

Segon millor maig des de l'inici de la crisi a Catalunya

Amb aquest comportament, aquest maig ha estat el segon millor mes en creació d'ocupació a Catalunya des de l'inici de la crisi el 2008. L'atur no baixava tant a casa nostra un mes de maig des del 2010, quan el descens va ser de més d'un 3%. La comparació és sempre entre els mesos d'abril i maig del mateix any com es pot veure al gràfic. Els números amb el signe negatiu mostren una reducció dels aturats, mentre que el signe positiu en registra un increment. L'any 2009 la diferència és gairebé inapreciable.


Si es comparen les dades dels mesos de maig d'anys anteriors, les xifres són molt diferents. Respecte al 2012, el nombre d'aturats ha crescut un 1,8% i si es miren les xifres de fa dos anys l'increment és de prop d'un 8%.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, segons el Ministeri d'Ocupació, aquesta és la baixada més important des que hi ha el registre. A més, és el tercer mes consecutiu que baixa l'atur i ho ha fet en tots els sectors. El sector serveis, molt vinculat a l'activitat turística, és el principal responsable de la reducció. Cal destacat també el retrocés en l'agricultura, el més important, seguit dels serveis, la construcció i la indústria.

La desocupació ha baixat més entre els homes que entre les dones i entre els joves menors de 25 anys ha caigut prop d'un 5%
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut