Un jove en una oficina d'ocupació
El nombre d'inscrits a les oficines d'ocupació ha disminuït lleugerament

L'atur baixa al setembre per primer cop des d'abans de la crisi

RedaccióActualitzat

Per primer cop des del 2007, el nombre d'aturats ha disminuït el mes de setembre. Se n'han registrat 374 menys i la xifra d'inscrits a les oficines d'ocupació queda en 380.300 persones.

Normalment, el final de la temporada d'estiu significa que s'acabin molts contractes temporals. També hi sol haver molts titulats que han acabat els estudis i s'inscriuen per primer cop per cercar feina. Tot i això, hi ha un 0,1% menys d'aturats que el mes passat.

La disminució és, doncs, molt petita i queda lluny del 3,45% que es va registrar al setembre del 2007. Però permet situar la davallada en un 5% respecte a fa un any, en una tendència a la baixa que només es va alterar el mes d'agost.

En canvi, al conjunt de l'Estat se n'han registrat 20.441 més i el total se situa en 3.202.509 inscrits. Malgrat això, l'augment d'aturats ha estat molt menor que al setembre de l'any passat, quan se'n van registrar 27.858.

Pel que fa a la Seguretat Social, el setembre es tanca amb 18,8 milions d'afiliats, la tercera millor xifra des de l'any 2000.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut