Els treballadors de Panrico en la manifestació del Primer de Maig. (Foto: ACN)
Espanya lidera la reducció de la desocupació a l'últim any però es manté en el segon lloc en el rànquing de més aturats. (Foto: ACN)
Brussel·les

L'atur a l'eurozona es manté estable en l'11,8%

Espanya encapçala la llista de reducció de l'atur però continua sent el segon país amb més desocupació de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

La taxa d'atur a la zona euro es va mantenir el març en l'11,8%, on es manté estable des de desembre de 2013. Tampoc ha variat el percentatge de desocupació en el conjunt de la Unió Europea, que es manté en el 10,5%. En números relatius, estaríem parlant que hi ha 25,699 milions de persones sense feina als 28 estats membre. Comparat amb el mateix mes del 2013 aquesta xifra ha baixat de 900.000 persones.

Malgrat que Espanya encapçala la llista de reducció de l'atur, continua sent el segon país amb més desocupació de la Unió Europea, només superat per Grècia. Al març la taxa es va mantenir al 25,3%, més del doble que la mitjana. A l'altra banda de la llista, amb les taxes més baixes d'atur, hi ha Àustria, que no arriba al 5% d'atur, Alemanya i Luxemburg.

Si ens fixem en els països on ha crescut més l'atur en aquest últim any són Itàlia, els Països Baixos i França, però cap d'aquests supera el 20% d'aturats.

Anar al contingut