Jocs

L'atleta català Abderraman Ait Khamouch guanya la plata en els 1.500 dels Paralímpics

Una plata amb regust d'or. Com a mínim per al seu guanyador, Abderraman Ait Khamouch, un marroquí de 21 anys que, des del mes passat, té el passaport espanyol. És la que ha aconseguit en la final dels 1.500, un premi a una història de superació que va començar quan, amb 8 anys, va perdre un braç. Amb 15, i en el seu tercer intent, va arribar a Fuerteventura en patera, i després d'escapar-se de diferents centres d'acollida, va establir-se a Barcelona. Va començar a córrer a la cursa d'El Corte Inglés, i la seva manera de córrer recorda als grans migfondistes africans. Actualment, pertany a l'Associació Esportiva Blanc-i-blau, i ha refusat córrer pel Marroc.

L'altra medalla del dia de la delegació espanyola ha vingut gràcies a la terrassenca Sarai Gascón, de només 15 anys, que ha aconseguit la plata en la final de 100 metres braça. Sarai va néixer sense la mà ni l'avantbraç esquerre, però això no li ha impedit proclamar-se campiona del món recentment a Durban i guanyar la seva primera medalla olímpica.