Ciutat del Vaticà

L'àtic del cardenal Bertone s'hauria reformat amb diners destinats a un hospital infantil

Bertone negava saber que els fons destinats a un hospital pediàtric van servir per pagar, en part, les obres que es va fer al seu luxós àtic del Vaticà

RedaccióActualitzat

El papa Francesc no acaba de fer net amb els escàndols que esquitxen la cúria vaticana. L'exsecretari d'Estat, el cardenal Bertone, una figura encara molt influent a la santa seu, es veu immers en l'escàndol sobre com va finançar les obres per reformar el luxós apartament on viu a dins dels murs del Vaticà.

Bertone ho va negar repetidament. Deia que no sabia que els fons destinats a un hospital pediàtric van servir per pagar, en part, les obres que es va fer al seu luxós àtic.

Però el setmanari "L'Espresso" titula en l'edició que ha sortit aquest divendres que l'han enxampat i demostra amb diversos documents que sí que sabia d'on procedien els diners.

Es tracta d'una partida de 422.000 euros per ampliar amb un sobreàtic l'apartament al qual es va traslladar quan va ser cessat pel papa Francesc com a secretari d'Estat. El tercer pis del palau de Sant Carlo, a l'interior del Vaticà.

Els documents que publica "L'Espresso" proven que la Fundació del Bambino Gesù li ofereix aquests fons i com en una carta posterior el mateix cardenal Bertone agraeix la donació i inclou el llistat de les obres per fer, per exemple, una gran terrassa.

L'autor del reportatge és Emiliano Fittipaldi, que és jutjat actualment al Vaticà en el marc del procés per l'escàndol "Vatileaks 2". Es dirimeix davant dels jutges la filtració de documents reservats publicats en el seu llibre "Avarizia", juntament amb l'autor d'un altre llibre, el també periodista Gianluigi Nuzzi.

Bertone ha negat en una entrevista que el seu apartament de 700 metres quadrats fos de luxe, però el setmanari inclou factures per la compra de parquet de roure, marbre de Carrara i un equip de so valorat en 19.000 euros.

El Vaticà ha obert un expedient oficial sobre aquest cas. S'analitzen les gestions de l'expresident i l'extresorer de l'hospital gestionat per la santa seu. Però el cardenal Bertone queda fora de la investigació. Només el Tribunal de Cassació té la potestat de jutjar-lo, ja que és cardenal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut