Copa del Rei

L'Athletic i l'Sporting empaten sense gols i el Mallorca supera per la mínima el Betis (1-0)

L'Athletic i l'Sporting han empatat a zero en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei. Bascos i asturians han disputat un partit igualat, amb emoció, però mancat d'encert en atac. La millor ocasió del matx l'ha fallada Fernando Llorente. El davanter centre dels lleons ha xutat desviat un penal dubtós comès sobre ell mateix. En l'altre partit de la jornada, el Mallorca ha guanyat per la mínima el Betis gràcies a un gol del guineà Keita en un matx molt ensopit. Els de Manzano han deixat de banda el mal moment de la Lliga i han encarrilat la seva eliminatòria.

Athletic, 0 - Sporting, 0
La bona actuació dels porters Gorka Iraizoz i Sergio Sánchez explica l'empat sense gols de San Mamés. L'Athletic ha tingut la seva gran oportunitat gràcies a un penal inexistent que només ha vist Medina Cantalejo. Fernando Llorente s'ha deixat caure a dins de l'àrea, però després ha desaprofitat el regal de l'àrbitre. Tot i fallar la pena màxima, el 0 a 0 no és del tot un resultat dolent per als bascos, ja que l'Sporting ha tingut ocasions molt clares. De fet, el porter Gorka ha estat el millor jugador del partit. El de Bilbao és el segon equip amb més Copes, només el supera el Barça, però no la guanya des de fa 25 anys. L'Sporting, que va perdre dues finals consecutives, el 1981 i el 82, ha fet mèrits per avançar-se en l'eliminatòria, que es decidirà la setmana que ve a El Molinón. Una vaselina de Camacho, des del cercle central, ha estat l'última ocasió dels asturians. Al final, fins i tot, l'Athletic ha estat a punt de marcar. Sergio ha parat el cop de cap de Llorente.

Mallorca, 1 - Betis, 0
El Betis ha disposat de les millors opcions en la primera part i ha acabat pagant cara la falta d'encert. La primera ocasió, un xut d'Emana des del seu propi camp que ha estat a punt de sorprendre Aouate. Els andalusos han dominat un Mallorca força ensopit abans del descans. A la mitja hora, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Xisco per fora de joc. Una altra opció bètica. En aquesta ocasió, Aouate, ben col·locat, ha aturat el llançament de Damià. Entre tanta oportunitat andalusa, només una del Mallorca protagonitzada per Gonzalo Castro, que Varela ha acabat desfent.

Xisco hauria pogut encarrilar l'eliminatòria pel Betis acabada de començar la segona part, però ha creuat massa la pilota quan ho tenia tot a favor per marcar. No ha estat fins al minut 60 que el Mallorca ha tornat a acostar-se amb perill. Webó ho ha fet tot bé menys la rematada. Incomprensiblement, ha enviat la pilota fora. I en la tercera aproximació balear ha arribat l'únic gol del partit. Errada monumental de Melli, que Keita aprofita per marcar l'1 a 0. Un resultat excessiu pel que s'ha vist a la gespa.