L'Athletic guanya el Deportivo 2-0 en el dia de l'adéu de Joseba Etxeberria

Joseba Etxeberria ha dit aquest dissabte adéu al futbol professional i l'Athletic Club, el seu Athletic Club, li ha regalat una victòria en tan assenyalada data. Amb el veterà davanter com a titular, el conjunt biscaí ha derrotat el Deportivo 2-0 en un bonic partit disputat a San Mamés. Encara que cap dels dos conjunts s'hi jugava res, l'enfrontament ha estat distret i més encara per als aficionats locals, que han vist com Muniain, en el minut 19, i Javi Martínez, en el 77, segellaven el triomf final per als "lleons".

L'adéu d'Etxeberria ha marcat un partit del tot intranscendent que tant l'Athletic i San Mamés han afrontat com a homenatge merescut per al veterà davanter. El jugador d'Elgoibar ha penjat les botes després de 15 temporades com a "lleó", en les quals ha disputat 514 partits i ha marcat 105 gols. Unes xifres que, des d'aquest dissabte, són històriques en el club bilbaí.

L'equip biscaí amb Etxeberria com a titular i capità, s'ha sumat a la festa des de l'inici i ha dominat còmodament un Deportivo dòcil i indolent. Muniain ha obert el marcador amb un golàs per l'escaire que ha culminat brillantment una bona jugada personal des de l'esquerra. Els gallecs, que amb prou feines han xutat a porteria, només han incomodat al final del primer temps amb una oportunitat de Lassad.

Els locals han tingut el partit controlat i, després d'un inici de segon temps més irregular, Javi Martínez ha marcat el gol de la tranquil·litat amb un xut ras i col·locat des de la frontal en el minut 77. Poc abans, San Mamés havia acomiadat un emocionat Etxeberria quan aquest ha estat substituït per Toquero. El partit, tancat i decidit, ja no ha deixat cap més argument i ha estat així com al final l'Athletic també ha pogut acomiadar-se d'Armando i Muñoz, que deixen l'equip al final d'aquesta temporada.