L'Athletic empata amb el Getafe mentre que el Valladolid i el Xerez guanyen el Depor i el Tenerife respectivament

L'Athletic Club no ha pogut donar el salt endavant que tant desitjava per acostar-se a les places que donen accés a la Lliga de Campions en empatar a San Mamés amb el Getafe 2-2. Malgrat avançar-se en dues ocasions, els bascos han vist com els madrilenys els igualaven a poc pel final. A Riazor també hi ha hagut decepció local ja que el Valladolid ha trencat la seva nefasta ratxa fora de casa imposant-se al Depor per 0-2. A Chapín, en canvi, el Xerez ha pogut celebrar una victòria per 2-1 enfront un rival directe com és el Tenerife.

Athletic Club, 2 - Getafe, 2

San Mamés no ha pogut celebrar com el seu equip se situava provisionalment en zona de Champions per culpa del Getafe. En un partit molt entretingut, els bascos no han pogut superar els madrilenys tot i avançar-se en dues ocasions en el marcador. Orbaiz, que seria expulsat a les acaballes de la primera part, ha avançat l'Athletic en el minut 13 amb un xut col·locat des de la frontal de l'àrea. Poc després, però, Manu del Moral ha fet l'empat en centrar una pilota enverinada que la defensa blanc-i-vermella no ha encertat a rebutjar tot despistant Gorka.

Quan faltaven deu minuts pel final, el Getafe també s'ha quedat amb deu jugadors per l'expulsió de Miguel Torres. Una indecisió entre el defensa i un desafortunat Codina ha acabat amb penal i la vermella directa per al primer. Llorente no ha desaprofitat el regal i ha fet el 2-1. Semblava que l'Athletic s'enduria els tres punts però una altra jugada de mala sort entre la defensa bilbaïna i Gorka ha acabat amb un gol de rebot de Pedro León.

Xerez, 2 - Tenerife, 1

Un inici aclaparador ha permès el Xerez deixar pràcticament sentenciat el duel amb el Tenerife quan no s'havia complert ni el primer quart d'hora de partit. Mario Bermejo ha aprofitat una badada monumental d'Aragoneses per fer l'1-0 en el minut 7 mentre Aytami, en el 15, feia el segon amb un altre cop de cap. Nino ha escurçat diferències només començar la segona part però els d'Oltra no tenien el dia i han acabat cedint davant d'un rival directe en la lluita per la salvació. Els locals, últims, encara somien en la permanència.

Deportivo, 0 - Valladolid, 2

També té motius per alimentar la fe el Valladolid, que aquest dissabte s'ha imposat al Deportivo a Riazor per 0-2. Els gallecs, impotents, s'han vist superats pel conjunt d'Onésimo tot i que els castellans no guanyaven lluny de Zorrilla des del setembre. Aquesta ha estat, tot just, la segona victòria del Valladolid com a visitant. Nauzet, en el 39, ha avançat els visitants i Medunjanin, en el descompte, ha sentenciat.