Reial Madrid

L'Athletic Club hi posa l'esforç i el Madrid els gols en l'última visita a San Mamés (0-3)

El partit va fer honor a la condició de clàssic de Primera, tot i que va quedar marcat d'inici pel gol en el primer minut de Cristiano Ronaldo, en un xut de falta imponent. L'Athletic Club va dominar gran part del partit buscant la remuntada i es va trobar amb una fuetada més del portuguès i encara una tercera, d'Higuaín.

La prèvia de la visita del Reial Madrid a la "catedral" de San Mamés indicava la anècdota de que es tractava de l'última, atès que l'Athletic Club deixarà d'ulitzar el seu estadi històric la temporada que ve.

El partit va fer honor a la condició de clàssic de Primera, tot i que va quedar marcat d'inici pel gol en el primer minut de Cristiano Ronaldo, en un xut de falta imponent.

Veient-ho tan fàcil des del principi, els blancs van passar a un primer pla de contenció que va allargar-se tota la primera part. Els joves lleons de Marcelo Bielsa estaven obligats a buscar-se la vida per remuntar el marcador i van acceptar el repte d'atacar i pressionar el rival sense defallir.

Van tenir el Madrid tancat en el seu últim quart de camp durant ben bé 25 minuts i, a més, amb accions de mèrit i alguns tocs de fantasia, com passades i controls d'esperó.

El bon partit d'Ander Herrera i Muniain, però, no va tenir recompensa davant Diego López, a qui van obligar lluïr-se en dues rematades perillossíssimes. I els homes de Mourinho, de passada, no van deixar passar l'oportunitat de recordar-los la quantitat de pólvora que cremen en atac i, a punt per al descans, van deixar l'avís d'un xut de Di María al pal.

La pólvora va acabar d'explotar a la segona part. Els bascos van seguir interpretant el mateix guió, amb tossuderia i domini, buscant la porteria contrària. Prou per fer veure al Madrid que podia aprofitar-se'n per desplegar les seves sortides en velocitat.

Gorka va salvar la primera fuetada, que va ser doble (centrada xut de Marcelo i rebot per a Benzema al minut 53'), però ja no va poder fer-hi res davant la segona intervenció de Ronaldo a pilota aturada. Aquesta vegada, el portuguès va connectar un cop de cap perfecte a la sortida d'un córner (68'). L'última va arribar en un error defensiu que va permetre Higuaín trencar el fora de joc per afusellar el porter (75').

L'Athletic Club ja no hi podia fer res. Només mastegar el desànim i anar pagant tant esforç amb cansament. El resultat els deixa encallats a la 14a posició amb 35 punts.

Pel que fa al Madrid, seguirà una setmana més en el segon lloc de la Lliga, a 13 punts del líder.