L'atemptat de la setmana passada a Kabul va ser el més sagnant a la capital afganesa des de la invasió nord-americana del país, el 2001 (Reuter…
L'atemptat de la setmana passada a Kabul va ser el més sagnant a la capital afganesa des de la invasió nord-americana del país, el 2001 (Reuters)
Kabul

L'atemptat de dimecres al barri diplomàtic de Kabul va causar 150 morts

És l'acció terrorista més sagnant a l'Afganistan des del 2001, l'any de la invasió dels Estats Units

RedaccióActualitzat

El balanç de l'atemptat devastador de la setmana passada a Kabul ja s'eleva a 150 morts i més de 300 ferits. Ho ha explicat el mateix president de l'Afganistan, Ashraf Ghani, durant una conferència multinacional de pau que se celebra a la capital afganesa. Les xifres inicials de l'atac de dimecres passat amb un camió bomba al barri diplomàtic de la capital afganesa van ser de prop de 90 morts. El president afganès ha retut homenatge als 13 policies morts que van impedir que els terroristes s'endinsessin més al barri diplomàtic.

L'atemptat, el més sagnant a Kabul des de la invasió nord-americana del país, el 2001, va provocar una onada de protestes antigovernamentals per la falta de seguretat al país, durant les quals diverses persones van morir en enfrontaments amb la policia. També hi va haver diversos morts en un altre atac suïcida durant els funerals d'un dels manifestants morts en aquelles protestes.

Tot i que l'atemptat encara no se l'ha atribuït cap grup, Ghani ha aprofitat la conferència per llançar un ultimàtum als talibans.  Els ha dit que aprofitin l'última oportunitat de pau que se'ls dona si no volen rebre'n les conseqüències.

Anar al contingut