Minut de silenci aquest migdia a Lieja (Reuters)
Minut de silenci aquest migdia a Lieja (Reuters)
Lieja

L'atacant de Lieja hauria matat un home el dia abans i complia condemna per drogues

La fiscalia belga confirma que investiga els assassinats de dues policies i un jove d'aquest dimarts com un atac terrorista

RedaccióActualitzat

Noves dades sobre l'autor de l'atac de Lieja d'aquest dimarts, en què van morir dues agents de policia i un jove de 22 anys. L'agressor es deia Benjamin Herman, tenia 31 anys, era belga i complia condemna per tràfic de drogues. La policia també el considera autor d'un altre assassinat el dia abans de l'atac, a Luxemburg. Tot apunta que, en aquest cas, la víctima era un heroïnòman. Herman havia sortit dilluns de la presó gràcies a un permís temporal.

El ministre de Justícia belga ha dit que es considera responsable dels fets i es pregunta si va ser un error donar-li un permís penitenciari. La fiscalia belga continua considerant l'acció d'aquest dimarts un atac terrorista. Ho argumenta la fiscal Wenke Roggen:

"Es podria tractar d'un atemptat terrorista. Hi ha el 'modus operandi', que es basa en consultes regulars a internet de missatges i vídeos que expliquen com atacar policies amb un ganivet i com robar-los l'arma de servei. L'autor crida diverses vegades "Al·là és gran" i, per acabar, hi ha les informacions de la Policia Federal de Lieja i de la seguretat de l'Estat, segons les quals B. H. estava en contacte amb persones radicalitzades."

 

 

En tot cas, la fiscalia belga deixa de moment més preguntes que respostes, especialment sobre què consideren "terrorisme" i com s'arriba a aquesta conclusió.

Una ostatge explica que l'assaltant volia "coure" als policies

Mentrestant, la treballadora que Herman va mantenir com a ostatge durant l'assalt ha explicat que li havia dit que el seu objectiu era atacar els agents de policia, només uns minuts abans que fos abatut per una patrulla local. "Em va dir que volia 'coure'ls', assenyalant a la policia", ha relatat la dona, segons ha recollit la radiotelevisió pública belga RTBF.

Quan intentava tancar les portes de l'institut, la dona es va trobar "cara a cara" amb l'atacant, que duia dues armes de foc a la mà. Ha dit que li va preguntar si era musulmana i si estava fent el ramadà. Ella va dir que sí i llavors l'individu li va respondre que no es preocupés perquè "no li faria mal". Poc després, l'autor de l'assalt va decidir sortir de l'edifici i va ser quan la policia el va abatre.

 

 

Anar al contingut