La policia afganesa inspecciona el vehicle que han fet esclatar els assaltants. (Foto: Reuters)
La policia afganesa inspecciona el vehicle que han fet esclatar els assaltants. (Foto: Reuters)
Kabul

L'atac al consolat dels Estats Units a Herat acaba amb els cinc assaltants abatuts

Un comando talibà ha atacat aquest matí el consolat dels Estats Units a la ciutat afganesa d'Herat. L'atemptat ha fet 8 morts. Segons les forces internacionals de l'OTAN, tots els assaltants han estat abatuts. També han mort policies afganesos. Entre el personal del consolat no hi ha hagut cap víctima.

RedaccióActualitzat
Els talibans reivindiquen l'atac contra el consolat dels Estats Units a la ciutat d'Herat, a l'oest de l'Afganistan. L'acció armada ha provocat la mort d'almenys 8 persones, entre elles dos policies i un guàrdia de seguretat. La resta de víctimes mortals són els assaltants. Els talibans afirmen que l'objectiu és demostrar als americans que, 12 anys després de la seva arribada a l'Afganistan, encara no hi ha cap lloc segur per a ells al país.

Els fets han passat a trenc d'alba, quan cinc insurgents han fet esclatar un cotxe bomba davant l'entrada principal de l'edifici i, tot seguit, ha començat un tiroteig que ha durat unes dues hores. Alguns dels assaltants portaven cinturons amb explosius.

L'atac arriba quan les tropes de l'OTAN s'estan retirant gradualment de l'Afganistan, una operació que es completarà l'any que ve.
Anar al contingut