L'asteroide batejat com "La Bèstia" s'acostarà a 1,25 milions de quilòmetres de la Terra

L'asteroide batejat com "La Bèstia" s'acostarà a 1,25 milions de quilòmetres de la Terra

Actualitzat

Un gran asteroide passarà relativament a prop de la Terra aquest diumenge 8 de juny. Aquest objecte, designat  com 2014 HQ124 i batejat com "La Bèstia" per la seva mida,  s'acostarà a una distància  d'1,25 milions de quilòmetres, més de tres vegades més lluny que la Lluna.

L'asteroide va ser descobert per la NASA el 23 abril de 2014, i les dades obtingudes pel telescopi espacial NEOWISE estimen un diàmetre d'entre 250 i 400 metres. Pel seu tamany i trajectòria,el 2014 HQ124 es considera com un "asteroide potencialment perillós" o PHA ( Potentially Hazardous Asteroid), definició que s'aplica als cossos demés de 140 metres de diàmetre que passen a una distancia de fins a 7,4 milions de quilòmetres de l'òrbita de la Terra al voltant del sol.  Actualment hi ha 1.484 PHA coneguts, però cap d'ells suposa un risc significatiu a curt termini.

El programa "SpaceGuard" de la NASA detecta  i caracteritza els asteroides i cometes que passen a prop de la Terra, identificant les seves òrbites per determinar si algun podrien ser potencialment perillosos per al nostre planeta. Els recursos de la NASA s'uneixen amb els d'altres agències del govern dels Estats Units, les Universitats i els instituts de ciències espacials de tot el país que treballen per trobar, seguir i comprendre millor aquests objectes.

La previsió de trajectòria de "La Bèstia" ha estat calculada fins l'any 2.200. Durant tot aquest temps, no hi haurà cap risc de xoc amb la Terra. Aquesta previsió continuarà sent recalculada més enllà d'aquell moment, a mesura que es rebin informacions addicionals.

Anar al contingut