L'associació Slow Food aconsegueix que es reprodueixi la cabra catalana, recuperada ara fa un any

L'associació Slow Food ha aconseguit la reproducció del primer ramat de cabra catalana, una espècie autòctona recuperada fa un any. El projecte es finança amb els fons de les persones que han apadrinat les cabres, que tenen una cornamenta única al món. Ara, però, els responsables de l'associació demanen més implicació de les administracions i busquen nous padrins.
L'associació Slow Food aconsegueix que es reprodueixi la cabra catalana, recuperada ara fa un any
Barcelona

L'associació Slow Food aconsegueix que es reprodueixi la cabra catalana, recuperada ara fa un any

L'associació Slow Food ha aconseguit la reproducció del primer ramat de cabra catalana, una espècie autòctona recuperada fa un any. El projecte es finança amb els fons de les persones que han apadrinat les cabres, que tenen una cornamenta única al món. Ara, però, els responsables de l'associació demanen més implicació de les administracions i busquen nous padrins.
Redacció Actualitzat
cabra_catalana

Alguns exemplars de cabra catalana recuperats (Foto: ACN)

De la cabra catalana s'aprofita sobretot la carn però aquesta espècie autòctona recuperada fa un any també té una gran capacitat per netejar el bosc, ja que les cabres catalanes es mengen la vegetació que altres animals refusen.

Ara, l'objectiu dels ramaders és aconseguir una major rendibilitat. Per això, estudien les propietats de la seva llet. L'associació Slow Food mira d'engrescar més padrins, que són la principal via de finançament del projecte, juntament amb una ajuda del Ministeri de Medi Ambient. Des de l'associació reclamen també una implicació de la Generalitat i les administracions catalanes.