L'Associació Professional de la Magistratura es mostra contrària a la reincorporació de De Alfonso a l'Audiència

Consideren que permetre conservar la plaça als magistrats que han exercit càrrecs polítics "pot perjudicar la imatge d'imparcialitat de la justícia"

RedaccióActualitzat

L'Associació Professional de la Magistratura critica que el destituït director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, es pugui reincorporar com a jutge. Creuen que s'hauria de "modificar la llei perquè el tràmit no sigui automàtic" i el jutge que hagi tingut un càrrec de confiança política "hagi de tornar a concursar".

Aquesta associació de jutges, de tarannà conservador i a la qual va pertànyer De Alfonso entre el 2000 i el 2004, creu que el fet d'acceptar un càrrec de confiança política comporta "la pèrdua d'aparença d'independència i la imparcialitat que requereix l'exercici de la jurisdicció". L'exdirector d'Antifrau té encara uns dies per demanar la reincorporació com a magistrat.
 
Des de Jutges per la Democràcia també consideren que "cal canviar la llei perquè aquestes reincorporacions no es facin de manera automàtica".

El Parlament va destituir De Alfonso el 29 de juny, després que es filtressin unes converses seves amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. De les converses es desprèn que conspiraven contra el projecte independentista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut