Barcelona

L'associació Drets presenta recurs contra la prohibició d'estelades a la final de Copa

"Defensem llibertats que estan recollides a la Constitució Espanyola i la Declaració Universal dels Drets Humans", assegura el seu president

RedaccióActualitzat

Primera acció davant la justícia contra la polèmica decisió de la delegació del  govern espanyol a Madrid de prohibir estelades a la final de la Copa del Rei. L'associació ha presentat recurs contra la mesura.

El seu president i també vicepresident de la Plataforma pro Seleccions Catalanes, Sergi Blázquez, ho ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Defensem llibertats que estan recollides a la Constitució espanyola i la Declaració Universal dels Drets Humans. Nosaltres el que fem és demanar als jutjats aquesta protecció de manera especial i de forma immediata."

Les principals autoritats del país ja han anunciat que no assistiran diumenge a la final de la Copa del Rei a Madrid.

Decisió judicial, aquest divendres

El jutjat contenciós administratiu número 11 de Madrid resoldrà aquest divendres sobre el recurs presentat per Drets. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid citades per l'agència Efe indiquen que el jutge ha rebut el recurs aquest dijous i ha demanat al fiscal que es pronunciï sobre el recurs d'empara de Drets. El magistrat també urgeix a la Delegació del Govern a Madrid a presentar el decret de prohibició d'entrada a l'estadi si es porten banderes independentistes.

El jutge ha de resoldre-ho aquest divendres perquè Drets ha demanat "la suspensió automàtica per deixar sense efecte l'execució de la instrucció de la delegada del govern", la qual cosa suposa que "el jutge ho ha de resoldre abans del partit".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut