Barcelona

L'Associació Catalana de Municipis s'ofereix a la CE per acollir refugiats

L'Associació Catalana de Municipis s'ofereix a la CE per acollir refugiats

RedaccióActualitzat

Després de la polèmica entre el govern espanyol i el català per l'oferiment de Carles Puigdemont a la Comissió Europea per acollir refugiats, ara és l'Associació Catalana de Municipis, que representa més de 900 ajuntaments, la que fa un gest similar i s'ha ofert a la Comissió Europea per acollir refugiats. Ho ha fet a través d'una carta que el president de l'ACM, Miquel Buch, ha enviat al comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramapoulos, i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Més de 900 poblacions catalanes es posen a disposició de les institucions per col·laborar en l'acollida de refugiats, i adverteixen, també, de la necessitat d'actuar de manera immediata.

La carta s'ha enviat pocs dies després que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, critiqués que el govern català havia actuat de manera unilateral quan es va oferir també a la Comissió Europea per a l'acollida de 4.500 refugiats.

Al marge dels oferiments de les administracions, hi ha altres iniciatives per ajudar els refugiats. Els bombers de Figueres, juntament amb altres ONG, han fet una recollida de material de primera necessitat per enviar als camps de refugiats de Grècia. Aquest dimarts en sortirà un primer tràiler.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut