El professor Giralt fa classe de català al seus alumnes
Giralt fa classe als seus alumnes, més de la meitat dels quals són Erasmus
Saragossa

L'assignatura de català només té 12 alumnes a la Universitat de Saragossa, i la meitat són Erasmus

Tot i que el català es parla a l'Aragó, només hi ha una assignatura en aquesta llengua a la Universitat de Saragossa. Una dotzena d'alumnes s'hi han apuntat però més de la meitat són d'Erasmus.

RedaccióActualitzat
El català a la Universitat de Saragossa s'ha convertit en una llengua simbòlica. Avui dia a la universitat només existeix una assignatura que s'imparteix en català tot i que la llengua es parla a tot l'Aragó. Tan sols una dotzena d'alumnes assisteixen a Filologia Catalana però el més curiós és que més la meitat són Erasmus de diferents països d'Europa.

El professor de l'assignatura, Xavier Giralt, es queixa perquè creu que la universitat podria haver fet alguna cosa per fomentar aquesta llengua en algunes carreres. Segons ell, no cal una filologia perquè probablement no tindria prou alumnes però sí que pensa que és important que no desaparegui.

Fa uns anys el català era una assignatura optativa per a tots els estudiants i més d'un centenar d'alumnes decidia estudiar la llengua. L'assignatura s'impartia a Filologia, Comunicació i Magisteri però avui dia aquesta assignatura només és una optativa per als de Lletres. Tot i que la llengua es parla a l'Aragó, el català a la universitat és menys significatiu que moltes de les altres llengües estrangeres.

Anar al contingut