L'Assemblea reobre el web en un altre domini després que l'hi hagin tancat sense avís

La pàgina empaperem.cat, que contenia cartells a favor de l'1-O perquè qui volgués se'ls imprimís, també està fora de servei

Actualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat aquest dilluns a la nit que la Guàrdia Civil li ha tancat el web sense notificació prèvia. Ho ha anunciat a través de Twitter el cap de comunicació de l'entitat, Adrià Alsina.

 

 

Alsina denuncia que el tancament s'ha fet "sense notificació prèvia".

Aquest dissabte, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va autoritzar el bloqueig dels webs o dominis d'internet que apareguessin publicitats a qualsevol compte o xarxa social oficial de qualsevol dels membres del govern de la Generalitat.

L'ANC ja ha posat en funcionament el lloc assemblea.eu, amb el mateix contingut que la pàgina original.

Sànchez: "Atempta la llibertat d'expressió"

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha afirmat al programa "Més 324" que la Guàrdia Civil havia "interceptat la pàgina web" i ho ha qualificat d'"atemptat a la llibertat d'expressió i la llibertat política":

 

"La nostra voluntat és continuar servint a una idea de llibertat i, per tant, els nostres informàtics estan treballant per intentar restaurar a través d'altres dominis un accés a una pàgina que doni aquest informació que el govern de l'estat vol amagar"

 

Emulant les paraules de Puigdemont, Sànchez ha assenyalat que posar "portes al camp al segle XXI no té sentit".

El web empaperem.cat, també bloquejat

La pàgina empaperem.cat, que contenia cartells a favor de l'1-O perquè qui volgués se'ls imprimís, també està fora de servei.

 

 

El web, però, continua estant disponible a l'adreça empaperem.com. A més, empaperem convida a replicar el lloc web:

 

Empaperem denuncia que és el primer lloc web no governamental que tanca per ordre judicial:

 

Tant Empaperem com l'Assemblea són entitats privades.

Atac al web del Centre Coppieters

L'ANC també ha denunciat l'atac que ha rebut la web del Centre Coppieters, l'entitat europeísta que aquest dimarts premia a Brussel·les la presidenta del Parlament Carme Forcadell. La web IdeasForEurope.eu està fora de servei tal com informa el seu compte de twitter.

 


L'entitat atribueix l'atac a l'acte previst que atorga el premi Coppieters 2017 per la diversitat cultural, la pau i l'autodeterminació a Europa.

El Centre Maurits Coppieters, reconegut pel Parlament Europeu, promou la recerca política a nivell europeu i internacional, centrat principalment en la gestió de la diversitat cultural i lingüística, descentralització, reforma estatal i constitucional, secessió d'estats i autodeterminació. Serveix com a marc per a grups de reflexió nacionals o regionals, fundacions polítiques i acadèmics que promouen l'estudi dels moviments nacionals i les minories a Europa. Té la seva seu a Brussel·les.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut