Barcelona

L'Assemblea Oberta d'Iniciativa insta l'esquerra a unir-se de cara a les eleccions municipals

Iniciativa i Esquerra Unida i Alternativa avancen en el seu objectiu de fer un front comú d'esquerres amb una assemblea oberta per debatre i construir una alternativa a Catalunya. En els debats, hi han participat moviments socials i sindicats, però l'assistència de polítics d'altres formacions ha centrat bona part de l'atenció.

ACNActualitzat

L'Assemblea Oberta, la trobada de col·lectius d'esquerres que ha promogut ICV-EUiA aquest dissabte, ha fet una crida a la unitat amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2015.

"L'espai municipal pot ser el banc de proves per als nous eixos programàtics", ha dit una de les encarregades d'exposar les conclusions a què han arribat les prop de 1.400 persones que hi han assistit.

Entre els principis que han consensuat: fomentar la cultura dels drets "amb dignitat" -avortament lliure i gratuït, renda mínima garantida, i serveis públics-, aglutinar moviments, denunciar privatitzacions, mantenir les mobilitzacions, i impulsar la cultura de la pau i el dret a decidir nacional, social i econòmic.

"Per separat no fem prou"

Més de 1.400 persones, segons l'organització, han debatut i dialogat sobre com combatre les polítiques d'austeritat dels governs. "No n'hi ha prou de denunciar, volem guanyar-los, fer-los fora", ha etzibat la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats en inaugurar l'Assemblea Oberta.

La manera de fer-ho és, diuen, articular la mobilització de grups de l'esquerra que ara per ara actuen aïllats en diversos fronts socials. "Per separat no fem prou", ha afirmat. Així ho ha dit també el líder ecosocialista, Joan Herrera. "Que la por passi de bàndol, la por només es venç anant acompanyats", ha afirmat en una crida a la unitat. Herrera ha apel·lat a l'esperit del 15M i ha demanat que es traspassi a la vida pública.

Després de les intervencions de Camats, Herrera i del coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, els assistents s'han organitzat en grups reduïts. Després del debat, han intervingut davant de l'Assemblea, entre altres, l'exdiputat socialista Toni Comín; la regidora no adscrita a l'Ajuntament de Berga Hermínia Altarriba (exmilitant del PSC), i representants de SOS Racisme, Sobirania Energètica. També hi han parlat els portaveus dels comitès d'empresa de TV3, Panrico i Alstom, una de les intervencions més aplaudides.

A l'assemblea s'ha sentit la veu de Pere Almeda, de Nova Esquerra Catalana, i dels secretaris generals d'UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut