Barcelona

L'Assemblea no canviarà el lema de la cadena humana malgrat la petició d'Unió

Carme Forcadell, presidenta de l'entitat, ha considerat que seria un pas enrere, perquè el Parlament ja va aprovar la Declaració de Sobirania al gener i es tracta, de fet, d'un dret que Catalunya té com a poble. També ha recordat que l'any passat Unió finalment es va sumar a la manifestació de la Diada, tot i reclamar que la marxa reivindiqués el pacte fiscal.

RedaccióActualitzat
La cadena humana per la independència que s'organitza per la Diada no canviarà de lema, malgrat la petició expressa d'Unió Democràtica perquè se centri en el dret a decidir. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Carme Forcadell, presidenta de l'entitat, ha considerat que canviar el lema de "Via catalana per la independència" pel de "Via pel dret a decidir" seria un pas enrere, perquè el Parlament ja va aprovar la Declaració de Sobirania al gener i es tracta, de fet, d'un dret que Catalunya té com a poble.

Forcadell també ha recordat que l'any passat Unió finalment es va sumar a la manifestació de la Diada, tot i reclamar que la marxa reivindiqués el pacte fiscal. "És el mateix argument que també es va dir l'any passat; que si es feia la manifestació pel pacte fiscal hi hauria moltíssima més gent que hi participaria i que s'hi sentiria còmode", ha dit Forcadell.

Tot i això, la presidenta de l'ANC ha agraït els suggeriments d'Unió i ha recordat que la celebració de la consulta també és un objectiu "immediat" per a ells: "A l'Assemblea ja hem dit que és una associació que treballa per la independència, però en aquests moments el nostre objectiu és la consulta", ha dit Forcadell

Finalment, Forcadell ha instat Unió a sumar-s'hi: "Esperem que hi participi". "Les forces catalanistes estan totes per la consulta, o hi han d'estar. Aleshores, aquest és un punt de trobada on també amb l'Assemblea ens hi podem trobar", ha reiterat.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut