Aglomeracions a la parada de la Sagrera per la vaga de metro el 24 de juliol de 2017 (horitzontal)
Aglomeracions a la parada de la Sagrera per la vaga de metro el 24 de juliol de 2017 (horitzontal)
Barcelona

L'assemblea del matí dels treballadors del metro accepta desconvocar la vaga

Per desconvocar oficialment la vaga cal esperar al resultat de l'assemblea de la tarda

RedaccióActualitzat

Els empleats del Metro de Barcelona han decidit aquest matí en assemblea, per 226 vots a favor, 162 en contra i 37 abstencions, acceptar la proposta que la mediació de la Generalitat havia presentat per al nou conveni col·lectiu del metro i han avalat, per tant, que es posi fi a la vaga.

La decisió s'ha pres en una assemblea que ha tingut lloc aquest matí a les Cotxeres de Sants, però per fer el pas de desconvocar oficialment la vaga encara s'ha de saber el resultat de l'assemblea d'aquesta tarda.

En el cas que també doni llum verda al nou conveni, es desconvocaria la vaga indefinida que va començar fa tres mesos els dilluns. Així doncs es posaria fi a un conflicte laboral que es remunta al setembre del 2015, amb la denúncia del conveni anterior.

La nova proposta de conveni de la Generalitat, que ja ha estat acceptada per TMB, contempla una pujada salarial total del 4,5% entre el 2016 i el 2019, els anys de vigència del nou conveni. A més, els treballadors percebran diversos pagaments únics, que no es consolidaran, per formació en riscos laborals.

El nou conveni també preveu la recuperació de 46 llocs de treball durant la seva vigència per començar a revertir l'externalització del manteniment de vies i catenàries. 372 contractes parcials també passarien a jornada completa el 2022.

El president del comitè de vaga, Pere Ramon Dalmau (CGT), ha defensat a l'inici de l'assemblea que el nou conveni recollia "una bona part" de les reivindicacions.

Anar al contingut