Estats Units

L'assassí dels dos reporters assegurava que se sentia assetjat: "He estat un barril de pólvora humà"

Vester Flanagan, un antic company de feina acomiadat l'any 2013 per la cadena, assegurava que estava assetjat a la feina per la seva condició d'home negre i homosexual

RedaccióActualitzat

Els Estats Units encara continuen commocionats per les morts a trets d'una periodista, de 24 anys, i un càmera, de 27, durant la retransmissió en directe d'una entrevista que feien per un canal local de televisió al comtat de Franklin, a Virgínia. Dues hores després del tiroteig, l'agressor, Vester Flanagan, un antic company de feina acomiadat l'any 2013 per la cadena, va enviar per fax un document de 23 pàgines a la cadena ABC en què assegurava haver estat assetjat a la feina per la seva condició d'home negre i homosexual, tot i que la justícia va desestimar l'any passat la demanda en què denunciava la cadena.

En l'escrit Flanagan, conegut com a Bryce Williams als mitjans, assegurava que la seva ira havia anat creixent a poc a poc a causa dels presumptes casos de discriminació rasical i assetjament sexual i que sentia admiració pels autors de matances als Estats Units, com la de l'escola de Secundària de Columbine el 1999 i el de Virgina Tech el 2007. Precisament, afirma que va conèixer l'autor d'aquesta segona matança. En la mateixa línia, Flanagan senyala en l'escrit que ha difós ABC que el tiroteig del passat mes de juny a Charleston en què un jove blanc va assassinar nou feligresos d'una església negra com el "detonant" de la seva acció.

"El titoteig a l'església va ser el punt final, però la meva ira ha anat creixent al llarg del temps. He estat un barril de pòlvora humà durant molt temps... Només esperava fer Boom".

La cadena també informa que l'agressor l'havia estat trucant en les darreres setmanes, amb el nom de Bryce Williams , dient que tenia una història per explicar, però sense fer-ho. Dan Dennison, director notícies a WBDJ7 quan Flanagan va ser contractat el 2012 i també quan va ser acomiadat un any després, ha assegurat a la CNN que era una persona de caràcter difícil i que va ser acomiadat pel seu comportament. També ha explicat que el dia que es va fer efectiu van haver de trucar a la policia per treure'l així com que Falanagan havia presentat moltes queixes contra els companys, la majoria per motius racials, però en investigar-ho no van trobar cap prova que ho corroborés.

En el seu compte a Twitter, Flanagan va dir que va assassinar la periodista Alison Parker, pels seus comentaris racistes i al càmera Adam Ward, per haver anat a recursos humans després d'haver treballat amb ell. No obstant, el director general de la cadena, Jeff Marks assegura que Flanagan i Parker mai van arribara treballar plegats ja que Parker va ser contractada després que l'acomiadessin i que Ward va ser el responsable de gravar l'arribada de la policia a l'edifici el dia que el van acomiadar.

Flanagan va gravar en directe l'agressió amb el seu telèfon mòbil i després el va penjar a les xarxes socials. Després d'una intensa persecució policial, l'autor del tiroteig es va disparar i va morir a l'hospital on el van traslladar. La Casa Blanca ha tornat a demanar al Congrés que revisi la legislació sobre les armes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut