Sant Joan les Fonts

L'assassí de Sant Joan les Fonts tenia 29 bidons de benzina al soterrani de casa seva

L'homicida havia de comparèixer davant del jutge, el mes que ve, per donar explicacions sobre les amenaces de cremar la seva exparella i les dues filles

RedaccióActualitzat

Els bombers de Sant Joan les Fonts van trobar, el mes passat, 29 bidons de benzina al soterrani de la casa on vivia l'home que va matar a trets la seva exdona i va atropellar la seva filla, aquest cap de setmana. Després, l'homicida es va suïcidar en una finca pròxima a Montagut.

La víctima havia presentat una denúncia contra l'home i tenia una ordre d'allunyament. L'havia denunciat per amenaces de cremar-la a ella i a les seves filles. L'home, detingut i acusat d'un delicte d'amenaces lleus, va ser posat en llibertat poc després. Tot i això, el jutge va acabar posant una ordre d'allunyament i d'incomunicació, per les denúncies prèvies.

L'home havia de comparèixer als jutjats el 7 de novembre per donar explicacions sobre les amenaces de cremar la seva exdona i les dues filles.

La filla evoluciona favorablement

La filla de l'home, a qui va atropellar després de matar la mare, es recupera favorablement a l'Hospital Josep Trueta, on va ser traslladada en estat greu, immediatament després.

L'allunyament, "insuficient"

Entitats i institucions feministes han fet una crida a acabar amb la violència contra les dones. Des de l'Associació de Dones de la Garrotxa ALBA, s'ha condemnat la mesura d'"insuficient". Tal com comenta la seva presidenta, Catalina Sellas:

"La justícia s'hauria de fer un plantejament perquè cada dia, desgraciadament, n'hi ha, de fets d'aquests, i no arribem mai a una solució."

 

Per la seva banda, l'Institut Català de les Dones també ha reiterat que el govern es comprometrà per aconseguir l'"erradicació de la violència masclista".

L' homicidi de Sant Joan les Fonts és el segon que hi ha per violència masclista aquest any a les comarques gironines.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut