Sils

L'assassí de la cuinera de Sils cobra la pensió de viudetat de la seva víctima

El diari "El Punt-Avui" denuncia un cas que deixa, com a mínim, perplex. L'assassí confés i condemnat de la seva dona cobra, des de l'endemà mateix de l'assassinat, la pensió de viudetat.

RedaccióActualitzat
Es tracta de Llorenç Morell, que va ser condemnat a 18 anys per la mort de la cuinera de Sils Consol Galceran, la seva esposa. Durant aquests anys, Morell ha rebut com a vidu al voltant de 590 euros al mes, en total, uns 40.000 euros. Tot i guanyar diners, no se'l pot embargar perquè faci front a les indemnitzacions als familiars que marca la sentència, perquè cobra menys del salari mínim interprofessional.

Per acabar de fer-ho incomprensible, es dóna el cas que el mateix Ministeri de Treball, que li paga la pensió a través de la Seguretat Social, va exercir l'acusació al judici, a través de la seva delegació especial contra la violència de gènere.

La llei estableix clarament que, en casos com aquest, l'assassí no pot ser beneficiari de l'ajut, però sembla que en aquest cas l'administració no ha acabat de creuar les dades. Els fets han estat denunciats pels germans de la víctima, a través del seu advocat.

La notícia la dóna el diari "El Punt-Avui".

Anar al contingut