El republicà Herman Cain en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Herman Cain s'ha mostrat tranquil durant l'anunci. (Foto: Reuters)
Estats Units

L'aspirant republicà Cain, en blanc en ser preguntat sobre la política d'Obama a Líbia

L'aspirant a la candidatura republicana dels Estats Units Herman Cain s'ha quedat en blanc quan se li ha preguntat durant una entrevista sobre la política del president nord-americà, Barack Obama, a Líbia.

Actualitzat
El candidat responia a les preguntes dels editors i periodistes del diari de Milwaukee "Journal Sentinel" quan li han tret la qüestió de Líbia i, tot inquiet, ha dit: "Ok, Líbia. El president Obama va donar suport a l'aixecament, oi?". I, en un intent de guanyar temps, ha afegit: "el president Obama va fer una crida per destituir Gadaffi, només vull assegurar-me que estem parlant del mateix abans de dir si hi estic d'acord".

Aleshores, Cain ha començat a dir que no estava d'acord amb Obama "per aquestes raons". Uns motius que no arriba a enumerar i parlant per si mateix diu: "No, això és una altra cosa diferent". Després d'una pausa, diu que té "moltes coses que em donen voltes al cap", evita la pregunta i assegura que, en qualsevol cas, ell hauria gestionat l'afer millor que Obama.

Alguns analistes apunten la falta de formació en política exterior de Cain, però els seus assessors asseguren que el candidat no havia dormit prou per l'atapeïda agenda de campanya.

La setmana passada, un altre candidat republicà, Rick Perry, va ser incapaç de dir el tercer departament que vol retallar si és president. Actualment, Mitt Romney encapçala les enquestes.
Anar al contingut