L'artista brasiler Artur Barrio, premi Velázquez 2011. (Foto: EFE)
L'artista brasiler Artur Barrio, premi Velázquez 2011. (Foto: EFE)
Madrid

L'artista portuguès Artur Barrio guanya el Premi Velázquez 2011

El portuguès Artur Barrio és el nou premi Velázquez 2011. El guardó, considerat el Premi Cervantes de les arts plàstiques i dotat amb 125.000 euros, es concedeix a l'obra d'un creador en qualsevol dels vessants de les arts plàstiques.

Actualitzat
En aquesta ocasió, el Ministeri de Cultura ha premiat Barrio per "la universalitat del seu llenguatge desenvolupat a través d'uns materials no convencionals".

El jurat del guardó ha estat presidit per Angeles Albert, directora General de Belles Arts i Béns Culturals, i ha comptat amb la participació de reconeguts professionals en el món de l'art, com Doris Inés Salcedo, premi Velázquez 2010, i Sheena Vanessa Wagstaff, conservadora de la Tate Modern de Londres, entre d'altres.

El Premi Velázquez de les arts plàstiques es va crear l'any 2002 en homenatge al pintor Diego Rodríguez de Silva y Velázquez i és de caràcter internacional.

Premi a una llarga trajectòria

El guardó concedit a Artur Barrio, nascut a Portugal i resident al Brasil, arriba després d'una llarga trajectòria en el món de les arts plàstiques. Entre les seves obres, destaquen "Situacions", fetes amb escombraries, materials orgànics i objectes poc convencionals, o "Manifest", una protesta contra la situació política i social del tercer món.

L'artista portuguès també ha exposat al centre Georges Pompidou de París i s'ha especialitzat en performances, les instal·lacions i els vídeos i en treballar directament sobre les parets de les galeries d'art.
Anar al contingut