Carles Puigdemont i Ai Weiwei, aquest dissabte a Berlín
Carles Puigdemont i Ai Weiwei, aquest dissabte a Berlín
Berlín

L'artista dissident xinès Ai Weiwei es troba amb el "valent líder Puigdemont"

La trobada ha estat a Berlín i l'han divulgada via Instragram i Twitter

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana el president de la Generalitat cessat per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, Carles Puigdemont, s'ha trobat a Berlín amb l'artista xinès dissident Ai Weiwei.

Segons han explicat ells mateixos, han tingut una "conversa extraordinària" en què els drets humans han tingut força protagonisme. Ai Weiwei ha divulgat la trobada a través d'Instragram, i Puigdemont ha escollit Twitter.

Ai Weiwei hi ha deixat escrit: "M'he trobat amb el valent líder Carlos Puigdemont, un cas que posa a prova els drets humans i la democràcia a Europa":

 

 

 


Autor del Niu d'Ocell

Fill d'Ai Qing, un dels poetes xinesos més apreciats, Ai Weiwei es va fer internacionalment famós amb motiu dels Jocs Olímpics de Pequín del 2008 perquè va ser el responsable artístic de l'estadi olímpic conegut com a Niu d'Ocell.

Aquell mateix any va haver-hi un terratrèmol a la província xinesa de Sichuan en què van morir molts estudiants, perquè moltes escoles es van enfonsar.

Davant l'opacitat oficial, Ai va engegar una campanya a internet per recopilar els noms de les víctimes, cosa que el va posar en el punt de mira de les autoritats.

El 2011 les autoritats de Xangai van fer enderrocar l'estudi d'arquitectura que Ai Weiwei s'hi havia construït amb l'argument que era il·legal. L'enderrocament es va fer per sorpresa després d'una intensa polèmica en què va rebre molt suport ciutadà.

Aquell mateix any el van detenir, i després d'uns quants mesos d'incertesa, el van deixar anar, però acusat d'evasió d'impostos. Per lliurar-se de la presó va haver de pagar gairebé un milió d'euros.


Notícia relacionada: L'artista xinès Ai Weiwei desafia Lego i guanya gràcies a milers de donants

 

 

Anar al contingut