L'arribada d'immigrants a les costes andaluses no s'atura

Segons Salvament Marítim, han arribat 933 persones entre divendres i dissabte

RedaccióActualitzat

Mentre totes les mirades se centren en l'Aquarius, continua l'arribada de pateres a les costes d'Andalusia. De matinada, un dels barcos de Salvament Marítim ha rescatat 27 persones que anaven en quatre pateres i les ha portat al port d'Algesires.

Al matí d'aquest dissabte, hi ha hagut nous rescats. S'ha localitzat una patera en aigües de l'Estret. Hi anaven 9 persones -8 homes i una dona- i els han portat a Tarifa.

Al mar d'Alborán s'han localitzat dues pateres més. En una hi anaven 54 persones; entre elles, 12 dones i dos bebès. Els han portat a Motril. A l'altra, hi havia 53 persones, que han portat a Almeria.

Aquests casos se sumen a l'arribada massiva de divendres: es van rescatar 682 persones que anaven en 62 pateres, entre l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán. Es van trobar els cossos de 4 persones que havien perdut la vida intentant arribar a la costa.

Aquestes arribades han desbordat les previsions i han obligat a habilitar zones i hospitals de campanya per poder atendre tots els immigrants. La majoria són subsaharians procedents del Marroc. Una situació que recorda la que es va produir l'estiu del 2014, quan prop de 1.200 persones van arribar al sud d'Epanya en només un dia i mig.

Salvament Marítim calcula que 986 persones han arribat a les costes andaluses entre divendres i dissabte.

 



 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut