Illa de Kiritimati

L'arribada del 2011 se celebra arreu del món

L'illa de Nadal, al Pacífic, ha estat el primer punt del planeta a estrenar el 2011. Ho ha fet a les onze del matí hora catalana. Austràlia o Nova Zelanda també han estat dels primers a celebrar l'any nou. Una celebració que es fa de maneres diferents arreu del món i seguint la tradició de cada país.

Actualitzat
Els primers a estrenar el 2011 han estat els poc més de 5.000 habitants de l'illa de Nadal o Kiritimati, una de les 33 illes i atols de corall que formen l'estat insular de Kiribati, situat enmig del Pacífic, a 232 quilòmetres al nord de la línia equatorial. Eren exactament les nostre onze del matí d'aquest divendres quan els seus rellotges marcaven la mitjanit del 31 de desembre.

L'any nou ha avançat a poc a poc cap a les illes Niue i les Salomó, i ha arribat a Nova Zelanda. A Auckland, la principal ciutat d'aquesta nació del sud del pacífic, un espectacle pirotècnic ha donat el tret de sortida al nou any. Els focs artificials també han protagonitzat la mitjanit a Sydney, Austràlia, on les celebracions d'any nou han començat quan els rellotges catalans tan sols marcaven les dues del migdia.

A regió xinesa de Xian, l'entrada del 2011 s'ha celebrat amb una espectacular gala televisiva. Diverses televisions occidentals han estat convidades a formar-ne part, entre les quals, TV3. La conductora del "Telenotícies cap de setmana", Agnès Marquès, ha participat de la gala i ha felicitat l'any nou als xinesos en nom de TV3 i de Catalunya. En el programa, ple d'actuacions diverses, també han connectat amb Barcelona per saber com celebrem el Cap d'Any a Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut