El temple del Sagrat Cor del Tibidabo
El temple del Sagrat Cor del Tibidabo
Barcelona

L'arquitecte modernista Enric Sagnier, al CaixaForum

El nom de l'arquitecte modernista Enric Sagnier semblava haver caigut en l'oblit, contràriament al que ha passat amb els noms dels seus tres col·legues més afamats: Gaudí, Domènech i Muntaner i Puig i Cadafalch. Ara, però, una exposició al CaixaForum, "La ciutat de Sagnier" reivindica la seva figura i la torna a la llum.

Actualitzat
Entre la fi del segle XIX i les primeries del XX, l'arquitecte va anar projectant tot el seu eclecticisme, dissenyant tota mena d'edificis, des dels més clàssics, com el Palau de Justícia o la Nova Duana, fins a treballar el modernisme, tot i que amb un estil molt més sobri que els de Gaudí, Domènech i Muntaner o Puig i Cadafalch.

L'empremta d'Enric Sagnier, (Barcelona 1858-1931), especialment a la seva ciutat de Barcelona, és molt present: gairebé 300 edificis al llarg dels carrers donen fe de l'abast de la seva feina.

Al voltant de la plaça Catalunya, edificis com l'antiga Banca Arnús, l'antic Hotel Colón o la casa Alexandre i Isidra Pons comparteixen, a més de l'entorn, un mateix arquitecte. Tot i que es tracta d'edificis molt reconeixibles del centre urbà, el seu creador és, encara per a moltes persones, un desconegut. La firma d'Enric Sagnier també és ben present a la confluència de la Diagonal amb el passeig de Gràcia amb quatre edificis que estàn gairebé a tocar i entre els quals destaquen la casa Rupert Garriga i l'església de Pompeia.

Arquitecte prolífic, la seva obra és especialment abundant a l'Eixample, que ell mateix va col·laborar a modelar amb moltes mostres de la seva obra.

De tota manera, entre les seves obres més reconegudes i monumentals s'hi compta el temple expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo, del qual, a l'exposició, es mostra tot el procés de construcció.

L'exposició es pot visitar des del 14 de setembre fins al 8 de gener del 2012.
Anar al contingut