L'extinent d'alcalde d'Urbanisme Josep Valls sortint de l'edifici del Palau de Justícia.
L'extinent d'alcalde d'Urbanisme Josep Valls sortint de l'edifici del Palau de Justícia.
Lloret

L'arquitecta de Petrov acusa Crespo de proposar a l'empresari rus esponsoritzar els clubs esportius i no a l'inrevés

Pilar Gimeno ha assegurat davant del TSJC que va ser l'exalcalde qui va proposar al membre de la màfia russa, que suposadament operava a Lloret de Mar, esponsoritzar els clubs d'hoquei i futbol de la localitat i no a l'inrevés, com havia declarat Crespo.

RedaccióActualitzat
L'arquitecta de l'empresa d'Andrei Petrov DDC, Pilar Gimeno, que ha declarat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a imputada en l'"operació Clotilde", que investiga una presumpta trama de corrupció vinculada a la màfia russa de Lloret, ha assegurat que va ser l'exalcalde i diputat de CiU, Xavier Crespo, qui va proposar a l'empresari rus esponsoritzar els clubs d'hoquei i futbol de la localitat i no a l'inrevés, com havia declarat Crespo. L'exalcalde va afirmar que havia estat Petrov qui s'havia ofert per als patrocinis per donar-se a conèixer a la ciutat.

Gimeno ha assegurat que ella no va intervenir directament en la negociació però que va fer de missatgera entre l'exalcalde i el suposat membre de la màfia russa. Segons fonts jurídiques, l'arquitecta ha explicat que Crespo li va preguntar si Petrov estaria disposat a patrocinar els equips d'hoquei patins i futbol, ella li va traslladar l'oferta a Petrov i els dos homes van pactar les condicions. El conveni no escrit establia 60.000 euros anuals per l'hoquei i 30.000 pel futbol durant almenys tres anys.

Sobre el conveni per requalificar urbanísticament l'antiga plaça de braus i reconvertir-la en un gran centre comercial, Gimeno, que està en presó preventiva i que fins ara s'havia negat a declarar, ha explicat que Petrov va comprar part del solar a l'empresa Zulueta, que ja havia firmat el conveni amb l'ajuntament. Segons DDC i l'arquitecta, l'empresa russa només s'havia de fer càrrec del 35% de les taxes, el percentatge que tenia sobre tot el terreny. Però el consistori considerava que s'havia de fer càrrec inicialment de tot l'import. Després de diverses negociacions, els tècnics municipals van oferir a Petrov que es podia acollir a una bonificació prevista en l'ordenança urbanística municipal. La bonificació permetia reduir les taxes si la construcció es considerava d'interès públic, entre altres condicions. Finalment, el nou centre comercial va ser considerat d'interès general.

Valls diu que la tramitació de la plaça de braus va ser legal

Per la seva banda, l'extinent d'alcalde d'Urbanisme Josep Valls ha assegurat davant del TSJC que la tramitació urbanística de la transformació de la plaça de braus en centre comercial va seguir tots els passos legals. Per justificar-ho, ha dut la documentació que ho confirmaria.

La fiscalia sospita que els patrocinis dels clubs esportius de Lloret i altres maniobres van servir per desviar fons a favor de Crespo i el seu exregidor d'Urbanisme.
Anar al contingut