Jaume Pujol afirma que els grups extremistes "volen la guerra" (ACN)
Jaume Pujol afirma que els grups extremistes "volen la guerra" (ACN)
Tarragona

L'arquebisbe de Tarragona demana controlar el radicalisme a les mesquites

Jaume Pujol no descarta que calgui tancar mesquites per controlar el radicalisme però sense "fer una caça de bruixes"

RedaccióActualitzat

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha instat l'Estat a controlar el radicalisme a les mesquites sense descartar-ne el tancament tal com s'ha fet a França, tot i que afirma que "no vol fer una caça de bruixes".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Jaume Pujol ha explicat que "tots sabem que hi ha un problema, els grups extremistes" i ha assegurat que s'ha d'estar molt atent perquè aquests grups "volen la guerra i l'aniquilació" i "no la pau". En aquest sentit, ha assegurat que els bisbes estan en constant contacte amb el govern espanyol i ha insistit que "cal vigilar que els imams prediquin la religió en el seu sentit profund i no en el sentit de la guerra". Així mateix també ha destacat que caldria involucrar-se en els centres educatius, "que la gent conegui les altres religions perquè els problemes no són els musulmans en general, són uns de molt concrets".

L'arquebisbe també ha parlat de "no fer un país policial" però si de vigilar perquè "el perill és real, ho hem vist a França i a Alemanya". En declaracions a Catalunya Ràdio ha afirmat que "si hi ha una mesquita que està impulsant a la guerra, a l'odi i al radicalisme, cal actuar" i l'Estat "ha d'intentar canviar les persones que hi ha al capdavant". Tot i així, ha advertit que "no voldria fer una caça de bruixes".

Anar al contingut