Barcelona

L'arquebisbat de Barcelona denuncia un frau en una associació religiosa que pot arribar al milió d'euros

La denúncia l'ha presentada l'arquebisbat de Barcelona, que es presentarà com a acusació particular

RedaccióActualitzat
L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra contra l'administrador d'una associació religiosa. L'arquebisbat l'acusa d'haver-se quedat amb una gran quantitat de diners. Segons fonts de la investigació, l'home hauria estafat més d'un milió d'euros.

Omella va nomenar un comissari per intervenir l'entitat, que és la Pia Unió dels Germans Missioners dels Malalts Pobres. L'administrador denunciat feia uns tres anys que havia arribat a Catalunya des del Perú. Fonts de l'arquebisbat de Barcelona consideren que hauria pogut desviar els diners en benefici propi, aprofitant que gestionava els recursos de l'entitat religiosa com a apoderat.

L'arquebisbat ha decidit presentar-se com a acusació particular en aquesta causa. El passat 6 de març, Omella va designar un comissari per assumir transitòriament la direcció de l'associació després de detectar una sèrie d'irregularitats comptables. Tan bon punt es van conèixer els primers resultats de la investigació, aquest comissari va decidir "l'expulsió fulminant" de l'apoderat en aplicació del reglament intern de la Pia Unió de Germans Missioners dels Malalts Pobres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut