L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella
L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella
Barcelona

L'arquebisbe de Barcelona condemna l'avortament fins i tot en els casos de violació

RedaccióActualitzat

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha condemnat aquest divendres l'avortament "fins i tot si és a causa d'una violació", ja que ha de prevaler la "misericòrdia cap al ser humà", que està "per sobre de la resta de sers".

A la roda de premsa de presentació del llibre "L'alegria de l'amor", coordinat pel pare salesià Francesc Riu, i preguntat sobre les declaracions de l'arquebisbe de Vic, Romà Casanovas, que va equiparar l'avortament al genocidi, l'arquebisbe ha lamentat el fet que es consideri "pitjor matar l'ou d'una àguila reial que un ser humà".

"És molt greu la mort d'un nen indefens i això hem de dir-ho amb totes les paraules", i ha afegit que la persona és el més important element de la creació, per sobre d'un animal, d'una muntanya i de la bellesa del mar, encara que a vegades sembli que aquesta afirmació pugui molestar.

Omella ha manifestat també que "l'anomenada família tradicional" és el natural i que rep "molts atacs", citant com a exemple que a la televisió "es parla molt més de les noves famílies".

Anar al contingut