Fernández de Kirchner, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Fernández de Kirchner, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Buenos Aires

L'Argentina reobre el cas Nisman i investiga Cristina Fernández per l'atemptat contra una associació jueva el 1994

El fiscal Alberto Nisman va denunciar l'expresidenta argentina per encobriment en l'atemptat a l'associació jueva Amia el 1994 en què van morir 85 persones

RedaccióActualitzat

La justícia argentina reobre la denúncia contra l'expresidenta Cristina Fernández de Kirchner per encobriment de l'atemptat contra l'associació jueva a Buenos Aires el 1994. S'acusa l'exmandatària d'haver encobert els responsables iranians de l'atac, que va causar 85 morts.

La denúncia la va presentar el fiscal Alberto Nisman el gener del 2015. Nisman acusava Fernández de Kirchner d'intentar exculpar els serveis secrets iranians de l'atemptat al centre jueu. Quatre dies després de presentar la denúncia, el fiscal Nisman va aparèixer mort a casa seva d'un tret al cap. Llavors la querella es va arxivar i avui dia no se sap si la mort del fiscal va ser un crim o no.

Les acusacions que va fer ara fa dos anys el fiscal Nisman tornen a agafar força i la justícia ha decidit reobrir el cas. El màxim tribunal penal argentí ha admès el recurs presentat per la Delegació d'Associacions Israelianes Argentines contra la decisió d'arxivar la denúncia.

Tot i que dos jutges abans no van veure indicis de delicte, ara un tribunal d'apel·lacions creu que la teoria de Nisman cal que sigui investigada. El fiscal Nisman estava convençut que l'expresidenta argentina havia pactat impunitat amb l'Iran per als funcionaris implicats en l'atemptat a canvi d'acords milionaris. Un nou magistrat, escollit per sorteig, continuarà amb la investigació.

L'expresidenta argentina ha reaccionat amb ironia a Facebook a la reobertura del cas i ha dit que només falta que l'acusin de la mort de Kennedy:

 

 

 

Anar al contingut